1 ICU

1 ICU
1 Hati 1 Fikiran 1 Tindakan.

Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan
Janji ICU JPM.

Direktori Pegawai

Direktori Pegawai
Maklumat Pegawai.

Tender / Sebutharga

Tender / Sebutharga
Muat Turun Borang.

UPACARA PEMBUKAAN JALAN (FLAG OFF) PROJEK MENAIKTARAF JALAN PERSEKUTUAN FT 006 DARI TELUK KUMBAR KE LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA PULAU PINANG

PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP

 

26 Februari 2018 - Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) telah menyiapkan Projek Menaiktaraf Jalan Persekutuan FT006 Dari Teluk Kumbar Ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas Pulau Pinang pada 23 Disember 2017 lalu. Lanjutan itu, satu Upacara Pembukaan Jalan (Flag Off) telah diadakan dan disempurnakan oleh YBhg. Datuk Seri Zainal Abidin b Osman selaku Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Pulau Pinang (MTPNg) dan turut dihadiri oleh pemimpin-pemimpin Persekutuan tempatan serta pegawai-pegawai kanan dari Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang, Ibupejabat JKR dan Jabatan-jabatan Persekutuan lain. Ini adalah satu projek jalan Persekutuan yang menghubungkan Teluk Kumbar ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang merangkumi pembinaan jalan sepanjang 3km. Jalan sedia ada adalah jalan jenis satu lorong dua hala (JKR R3 standard). Perlaksanaan projek ini adalah untuk tujuan penyuraian trafik dari Jambatan kedua Pulau Pinang ke Balik Pulau. Keperluan perlaksanaan projek ini begitu ketara dengan keadaan laluan jalan sedia ada yang agak sempit dan aliran trafik menjadi begitu sesak semasa waktu puncak.

 

Sumber : Seksyen Pemantauan & Penilaian

Tarikh Kemaskini : 5 Mac 2018

26 Februari 2018 - Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) telah menyiapkan Projek Menaiktaraf Jalan Persekutuan FT006 Dari Teluk Kumbar Ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas Pulau Pinang pada 23 Disember 2017 lalu. Lanjutan itu, satu Upacara Pembukaan Jalan (Flag Off) telah diadakan dan disempurnakan oleh YBhg Datuk Seri Zainal Abidin b Osman selaku Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Pulau Pinang (MTPNg) dan turut dihadiri oleh pemimpin-pemimpin Persekutuan tempatan serta pegawai-pegawai kanan dari Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang, Ibupejabat JKR dan Jabatan-jabatan Persekutuan lain. Ini adalah satu projek jalan Persekutuan yang menghubungkan Teluk Kumbar ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang merangkumi pembinaan jalan sepanjang 3km. Jalan sedia ada adalah jalan jenis satu lorong dua hala (JKR R3 standard). Perlaksanaan projek ini adalah untuk tujuan penyuraian trafik dari Jambatan kedua Pulau Pinang ke Balik Pulau. Keperluan perlaksanaan projek ini begitu ketara dengan keadaan laluan jalan sedia ada yang agak sempit dan aliran trafik menjadi begitu sesak semasa waktu puncak.