1 ICU

1 ICU
1 Hati 1 Fikiran 1 Tindakan.

Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan
Janji ICU JPM.

Direktori Pegawai

Direktori Pegawai
Maklumat Pegawai.

Tender / Sebutharga

Tender / Sebutharga
Muat Turun Borang.

MAJLIS PERHIMPUNAN BULANAN PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN PULAU PINANG BIL 5 TAHUN 2017

PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP PPPPP

 

25 Oktober 2017 : Majlis Perhimpunan Bulanan Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang Bil 5 Tahun 2017 telah berlangsung dengan kehadiran semua warga 5P bertempat di Anjung Putra, Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang. YBhg. Dato' Pegawai Kemajuan Negeri (PKN) Pulau Pinang telah berkesempatan menyampaikan amanat beliau dengan menekankan bahawa kerjasama dan komitmen yang tinggi dalam melaksanakan setiap tugasan secara berkumpulan adalah faktor penting demi kecemerlangan sesebuah organisasi. YBhg. Dato’ PKN juga menyarankan agar semua warga 5P menerapkan enam (6) falsafah perkhidmatan awam menuju Transformasi Nasional 2050 (TN50) yang telah diamanatkan oleh YAB Perdana Menteri, YAB Dato’ Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak dalam Majlis Perdana Perkhidmatan Awam (MAPPA) Ke-15 pada 3 Oktober 2017 di Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) iaitu:


1. Kerangka Manhaj Syariah.


2. Tahun 2017 sebagai Tahun Penyampaian.


3. Prinsip Wala’ dan Kesetiaan.


4. Budaya Kerja di Luar Kelaziman.


5. Revolusi Perindustrian Keempat dan Ekonomi Digital Menuju TN50.


6. Kecemerlangan Setanding Duniawi & Kecemerlangan Setanding Ukhrawi.


YBhg. Dato' PKN juga mengingatkan kepada semua warga 5P agar bersiap siaga untuk menghadapi cabaran dalam melaksanakan tugas pada tahun 2018 berdasarkan Bajet Tahun 2018 yang akan diumumkan oleh YAB Perdana Menteri pada 27 Oktober 2017 (Jumaat) ini terutamanya projek-projek berbentuk Touch Point. Perhimpunan diteruskan dengan sesi taklimat mengenai Program Kebajikan Skim Simpanan Kesihatan Kelompok oleh Encik Chong Kok An, wakil dari CUEPACS-Dana Restu. Perhimpunan Bulanan Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang Bil 5 Tahun 2017 selesai pada jam 11.30 pagi.

 

Sumber : Seksyen Khidmat Pengurusan

Tarikh Kemaskini : 30 Oktober 2017

25 Oktober 2017 : Majlis Perhimpunan Bulanan Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang Bil 5 Tahun 2017 telah berlangsung dengan kehadiran semua warga 5P bertempat di Anjung Putra, Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang. YBhg. Dato' Pegawai Kemajuan Negeri (PKN) Pulau Pinang telah berkesempatan menyampaikan amanat beliau dengan menekankan bahawa kerjasama dan komitmen yang tinggi dalam melaksanakan setiap tugasan secara berkumpulan adalah faktor penting demi kecemerlangan sesebuah organisasi. YBhg. Dato’ PKN juga menyarankan agar semua warga 5P menerapkan enam (6) falsafah perkhidmatan awam menuju Transformasi Nasional 2050 (TN50) yang telah diamanatkan oleh YAB Perdana Menteri, YAB Dato’ Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak dalam Majlis Perdana Perkhidmatan Awam (MAPPA) Ke-15 pada 3 Oktober 2017 di Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC)