1 ICU

1 ICU
1 Hati 1 Fikiran 1 Tindakan.

Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan
Janji ICU JPM.

Direktori Pegawai

Direktori Pegawai
Maklumat Pegawai.

Tender / Sebutharga

Tender / Sebutharga
Muat Turun Borang.

PROGRAM LATIHAN MENEMBAK BERSAMA TAMAN NEGARA PULAU PINANG PADA 21 NOVEMBER 2012

Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak Program Menembak

 

Pada 21 November 2012, satu Program Latihan Menembak Bersama Taman Negara Pulau Pinang telah diadakan di lapang sasar, Kelab Menembak Pulau Pinang. Program ini telah di hadiri oleh Pegawai Kemajuan Negeri (PKN) Pulau Pinang, YBhg. Datuk Nik Ali Mat Yunus, Timbalan PKN I, Tuan Syed Shaari Bin Syed Abdullah, Timbalan PKN II, Encik Abdul Aziz Bin Ashaari, Pegawai-pegawai kanan Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang dan juga Pegawai-pegawai Taman Negara Pulau Pinang. Dalam Program ini, semua peserta telah diberi taklimat dan latihan asas tentang cara-cara menggunakan senjata api dengan betul.

 

Sumber : Seksyen Pembangunan Masyarakat Dan Institusi

Tarikh Kemaskini : 23 November 2012

Pada 05 November 2012, Program Gerak Gempur Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang (PPPPP) bersama Batalion 2 Rajimen Askar Melayu Diraja (2RAMD), Sungai Ara telah diadakan bertempat di Lapang Sasar Sungai Dua, Sungai Dua, Pulau Pinang. Objektif, program ini adalah untuk mengeratkan hubungan diantara pegawai dan kakitangan PPPPP bersama 2RAMD. Sepanjang program berlangsung, seramai 13 orang Pegawai dan kakitangan PPPPP termasuk YBhg. Datuk Nik Ali bin Mat Yunus telah didedahkan dengan teknik-teknik pengendalian senjata seperti steyr, M16 dan pistol oleh angota-angota 2RAMD. Kakitangan PPPPP rata-rata amat gembira dngan program ini kerana ianya merupakan pengalaman pertama mereka mengendalikan senjata. Selain itu pegawai dan kakitangan PPPPP juga turut diberi penerangan dan pendedahan mengenai latar belakang 2RAMD.