1 ICU

1 ICU
1 Hati 1 Fikiran 1 Tindakan.

Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan
Janji ICU JPM.

Direktori Pegawai

Direktori Pegawai
Maklumat Pegawai.

Tender / Sebutharga

Tender / Sebutharga
Muat Turun Borang.

MENGARUSPERDANAKAN TRANFORMASI DIGITAL KE ARAH KEBERHASILAN PENYAMPAIAN PERKHIDMATAN PADA 24 FEBRUARI 2012

Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012 Perhimpunan Bulan Februari 2012

 

Satu majlis Perhimpunan Bulanan Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang (PPPPP) telah diadakan pada 24 Februari 2012 di Pejabat Pembangunan Zon Seberang Perai, Kepala Batas.

 

“Program Transformasi Ekonomi (ETP) merupakan satu usaha komprehensif bagi mentransformasikan Malaysia kepada sebuah negara berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020. Di bawah ETP terdapat 12 bidang ekonomi utama negara (NKEA) dan salah satu daripadanya adalah komunikasi, kandungan dan infrastruktur (Communication, Content and infrastructure atau CCI . Ini kerana transformasi digital sektor awam bakal menyediakan perkhidmatan Kerajaan yang pantas, berkesan, telus serta value for money dalam menyediakan perkhidmatan yang mengutamakan rakyat dan akhirnya meningkatkan daya saing negara”

 

demikian antara inti pati ucapan dan amanat Y.B Tan Sri Nor Mohamed Yakcop, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri semasa majlis penyampaian peralatan ICT kepada warga kerja Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang. Majlis ini turut dihadiri serta disaksikan oleh Y.Bhg Datuk Hj Shukry bin Mohd Salleh, Ketua Pengarah Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM), Y.Bhg Datuk Nik Ali Bin Mat Yunus, Pegawai Kemajuan Negeri Pulau Pinang, Y.Bhg Dato’ Supiah Binti Md. Yusof, Penasihat Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Y.B. Tuan Haji Sr Muhamad Farid Bin Saad, ADUN Pulau Betong, Tuan Haji Mohd Hussin bin Haji Ali, Pengarah Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia Wilayah Utara serta warga kerja Pejabat Pembangunan Persekutuan Pulau Pinang. Semoga dengan sumbangan peralatan ICT akan dapat meningkatkan penyampaian perkhidmatan Kerajaan Persekutuan terutama di kalangan warga kerja Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang dengan lebih mudah, cepat dan telus mener usi penggunaan ICT secara meluas dan inovatif. Ini adalah selaras dengan hasrat Kerajaan Persekutuan mengarusperdanakan transformasi digital ke arah keberhasilan penyampaian perkhidmatan terutama bagi pegawai-pegawai dari Pejabat ini.

 

Sumber : Seksyen Khidmat Pengurusan

Tarikh Kemaskini : 24 Februari 2012

Satu majlis Perhimpunan Bulanan Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang (PPPPP) telah diadakan pada 24 Februari 2012 di Pejabat Pembangunan Zon Seberang Perai, Kepala Batas. “Program Transformasi Ekonomi (ETP) merupakan satu usaha komprehensif bagi mentransformasikan Malaysia kepada sebuah negara berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020. Di bawah ETP terdapat 12 bidang ekonomi utama negara (NKEA) dan salah satu daripadanya adalah komunikasi, kandungan dan infrastruktur (Communication, Content and infrastructure atau CCI . Ini kerana transformasi digital sektor awam bakal menyediakan perkhidmatan Kerajaan yang pantas, berkesan, telus serta value for money dalam menyediakan perkhidmatan yang mengutamakan rakyat dan akhirnya meningkatkan daya saing negara”.