1 ICU

1 ICU
1 Hati 1 Fikiran 1 Tindakan.

Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan
Janji ICU JPM.

Direktori Pegawai

Direktori Pegawai
Maklumat Pegawai.

Tender / Sebutharga

Tender / Sebutharga
Muat Turun Borang.

SHOWCASE SATU DAERAH SATU INDUSTRI (SDSI) DI MITC MELAKA PADA 9 HINGGA 11 DISEMBER 2011

Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri Satu Daerah Satu Industri

 

Showcase SDSI di MITC Melaka merupakan acara tahunan di bawah Program Satu Daerah Satu Insdutri yang disertai oleh semua negeri dan agensi-agensi yang berkaitan dengan pembangunan Program SDSI. Showcase pada kali ini diadakan selama 3 hari iaitu bermula 9 hingga 11 Disember 2011. Bagi Negeri Pulau Pinang, Jawatankuasa SDSI Peringkat Negeri yang dianggotai oleh Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang, , Lembaga Kemajuan Wilayah Negeri Pulau Pinang, Bahagian Penyelarasan Penyertaan Negeri Pulau Pinang, MARA Pulau Pinang, FAMA Negeri Pulau Pinang, Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia Cawangan Pulau Pinang, Jabatan Pertanian Negeri Pulau Pinang dan LKIM Pulau Pinang telah bersetuju untuk menghantar 13 orang usahawan SDSI yang terdiri daripada:

 

1) Rohani MH Enterprise – Produk Buah Pala

2) BP Utama Enterprise – Kerepek Bawang

3) Jati Indah Mulia Enterprise – Kraftangan Kayu

4) Jago Mutiara Enterprise – Capal

5) MTC Advance Marketing Sdn. Bhd – Madu Lebah Asli

6) Alfalaila Walaila – Acar Buah, Pes Sup

7) Tropica Bioherb Industries – Produk Kesihatan

8) Aina Sari Enterprise – Keropok Lekor

9) Roslina Abu Bakar – Kuih Kapit

10) RRM Mutiara Food Sdn. Bhd – Minuman Kordial

11) Jeruk Pak Latif Enterprise – Jeruk Buah

12) Haas Enterprise – Kuah Kacang

13) Haji Ahmad b. Hj Meh – Reflexology

 

Showcase ini telah dirasmikan oleh Dato’ Mukhriz Mahathir, Timbalan Menteri Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri pada 9 Disember 2011. Manakala Majlis Perasmian Penutupan pula telah disempurnakan oleh Ketua Menteri Melaka, Y.A.B. Datuk Seri Hj. Mohd. Ali bin Mohd Rustam pada 11 Disember 2011. Sepanjang program berlangsung, para usahawan berpeluang mempromosi barangan dan produk masing-masing dengan lebih meluas kepada pengunjung yang terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat dari seluruh negara.

 

Sumber : Seksyen Kesejahteraan Rakyat

Tarikh Kemaskini : 16 Disember 2011

Showcase SDSI di MITC Melaka merupakan acara tahunan di bawah Program Satu Daerah Satu Insdutri yang disertai oleh semua negeri dan agensi-agensi yang berkaitan dengan pembangunan Program SDSI. Showcase pada kali ini diadakan selama 3 hari iaitu bermula 9 hingga 11 Disember 2011. Bagi Negeri Pulau Pinang, Jawatankuasa SDSI Peringkat Negeri yang dianggotai oleh Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang, , Lembaga Kemajuan Wilayah Negeri Pulau Pinang, Bahagian Penyelarasan Penyertaan Negeri Pulau Pinang, MARA Pulau Pinang, FAMA Negeri Pulau Pinang, Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia Cawangan Pulau Pinang, Jabatan Pertanian Negeri Pulau Pinang dan LKIM Pulau Pinang telah bersetuju untuk menghantar 13 orang usahawan SDSI. Showcase ini telah dirasmikan oleh Dato’ Mukhriz Mahathir, Timbalan Menteri Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri pada 9 Disember 2011. Manakala Majlis Perasmian Penutupan pula telah disempurnakan oleh Ketua Menteri Melaka, Y.A.B. Datuk Seri Hj. Mohd. Ali bin Mohd Rustam pada 11 Disember 2011. Sepanjang program berlangsung, para usahawan berpeluang mempromosi barangan dan produk masing-masing dengan lebih meluas kepada pengunjung yang terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat dari seluruh negara.